Mogelijkheden

Installatiebedrijf en tegelzetbedrijf Roos heeft ruime ervaring in het realiseren van sanitaire installaties. Bent u van plan uw badkamer keuken of toilet te laten renoveren neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben reeds vele exclusieve badkamers gerealiseerd en zien het als een uitdaging ook uw badkamer naar uw wens te maken, wij hebben hier zeer aantrekelijke prijzen voor.

Maar niet alleen luxe badkamers, keukens en toilets, ook de meest eenvoudige badkamers, sanitaire opstellingen voor minder-validen en het realiseren van grotere sanitaire voorzieningen voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen, schoolgebouwen, campings en recreatiegebieden behoren tot de werkzaamheden van Installatiebedrijf en tegelzetbedrijf Roos.

Graag maken wij een afspraak voor u in een van de showrooms van onze leveranciers. Bel gerust voor advies of een vrijblijvende offerte.
 

De mogelijkheden:

 


 

Verwerken van tegels

Tegels leggen wij in het door u gewenste patroon. Dit kan gaan om leisteen, marmer, graniet of keramische tegels. Wij kunnen vele soorten vloeren leveren, en dat tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Vloeren kunnen in diverse patronen worden gelegd: in banen, halfsteens verband, wildverband, diagonaal, etc.

Wij kunnen uw tegelvloer op de volgende manieren verwerken:

 • Tegel verlijmen
  Indien uw tegelvloer/wanden vlak zijn kunnen wij uw tegels verlijmen.
   
 • Tegels in de specie
  Dit gebeurd vaak als de vloer/wanden niet vlak zijn.
   
 • Tegelvloer in de kalkspecie
  Voor grote formaat tegels leggen wij uw tegelvloer in de kalkspecie ook wordt deze toepassing gedaan bij een niet vlakke of ongelijke vloer.

En ook het verwijderen van uw huidige tegelvloer verzorgen wij voor u.

Terug naar boven

 


 

Installatie van vloerverwarming

Met vloerverwarming behoren koude vloeren definitief tot het verleden! 
Installatie en tegelzetbedrijf Roos plaatst vloerverwarming die aangesloten wordt op de CV-installatie . Een verdeel- of regelunit verdeelt het warme water over de verschillende leidingen in de vloer.

De voordelen van vloerverwarming zijn:

 • Vloerverwarming geeft de meest gelijkmatige warmte
 • Vloerverwarming levert een besparing van energie op
 • Vloerverwarming is hygiënisch
 • Vloerverwarming geeft een relatief hogere luchtvochtigheid dan andere verwarmingsystemen

De vloervermaning slangen kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden.

Beugelen

Dit is de traditionele manier van aanbrengen. Bij deze methode worden de vloerverwarmingslangen rechtstreeks op de betonvloer of bestaande cementdekvloer aangebracht, op krimpnetten. Onder deze krimpnetten komt een reflecterende isolatiefolie, die de warmte naar boven projecteert. Daarna wordt er een nieuwe cementdekvloer gesmeerd, waarop tegels of natuursteen verlijmd wordt. Het voordeel van deze methode is, dat door toepassing van isolatiefolie, een krimpnet en randisolatie een "zwevende" vloer wordt gecreëerd, die vrij ligt van de wanden en van de betonvloer. De kans op krimpscheuren wordt hiermee sterk verkleind.
Ook zit hier een nadeel aan omdat de vloer minimaal 3 centimeter omhoog komt.

Frezen

Indien de afwerkvloer reeds gestort is, kunnen sleuven gefreesd worden in de afwerkvloer, waarin de vloerverwarmingslangen geplaatst worden. Dit frezen gebeurt volgens een unieke procedure, waarbij nagenoeg geen stof vrij komt! De vloerverwarmingslangen liggen op deze manier direct onder de tegel- of natuursteenvloer, waardoor de warmte rechtstreeks aan het materiaal afgeeft. Het voordeel hiervan is, dat de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen is. Het geheel is dus comfortabeler en efficiënter in gebruik. Dit brengt weer een besparing in energieverbruik met zich mee.

U kunt vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming laten plaatsen:

Hoofdverwarming

Indien sprake is van vloerverwarming als hoofdverwarming, kunnen alle andere verwarmingsystemen achterwege blijven. Dit geeft meer ruimte en zorgt voor een verfraaiing van de woonruimte. Vloerverwarming als hoofdverwarming wordt bij Installatie en tegelzetbedrijf Roos geleverd en geplaatst volgens GIW-normering.

Bijverwarming

In geval van vloerverwarming als bijverwarming dienen andere vormen van verwarming aanwezig te zijn, zoals een haard of radiatoren. Deze kunnen echter "op een lager pitje" branden, daar de vloerverwarming een zeer behaaglijke warmte uitstraalt.

Terug naar boven

 


 

Installatiewerkzaamheden voor uw badkamer, keuken en toiletWaterleiding
Voor het installeren van een waterleiding installatie in een woonhuis tot en met de engineering en montage van complete industriële waterleidinginstallaties kunt u bij installatiebedrijf en tegelzetbedrijf  Roos terecht. Dit alles uiteraard volgens de laatst geldende voor-schriften.

Ook in het realiseren van legionella-veilige warmwater installaties met een groot tapwatercomfort voor luxe woonhuizen, hotels, restaurants, campings, sportaccommodaties etc. heeft installatiebedrijf en tegelzetbedrijf  Roos veel ervaring.
 

Vuil- en schoonwaterriolering
Wij hebben niet alleen ervaring met pvc maar werken ook met PP of PE rioleringssystemen met spiegellas verbindingen.


Gasleiding
Voor het installeren van gasinstallaties voor de woningbouw, maar ook voor het leveren en ontwerpen van grote gasinstallaties bent u bij installatiebedrijf en tegelzetbedrijf Roos aan het juiste adres. Uiteraard installeren wij volgens de waarborgcriteria en de laatste normen welke zijn vastgesteld in het bouwbesluit.
 

Terug naar boven